Børs og finans

37-åring tar over sjefstolen i Pareto etter Svein Støle

Trine (37) rykket til topps på fire år.

Svein Støle - Foto: Finansavisen

Svein Støle - Foto: Finansavisen

Artikkel av: Martine Holøien
28. november 2018 - 07.52

Trine C. Høgås-Ellingsen (37) kom til Pareto for fire år siden og begynte med risikoanalyse i et av datterselskapene. I fjor ble hun finansdirektør i konsernet og denne uken rykket hun til topps.

- Jeg spurte for et par måneder siden om hun var interessert, sier Pareto as' eneeier Svein Støle til DN.

Pareto har bygget verdier på over åtte milliarder kroner. Tidligere i høst bekreftet Støle flytting til Sveits sammen med kona, og i fremtiden blir han med videre som styremedlem i Pareto - og fortsatt eneeier. Høgås-Ellingsen sier til avisen at hun ikke trengte lang betenkningstid.

- Pareto har ni sterke datterselskaper som driver veldig godt og selvstendig i dag. I morselskapet handler det mest om å gjøre noen få, men viktige investeringer og strategiske valg, sier hun til avisen.

- Jeg er ikke sikker på om folk vil merke så mye av endret lederstil. Vi skal være en god eier for selskapene vi eier i dag, og forhåpentlig vurdere enkelte nye strategiske veivalg, sier Høgås-Ellingsen videre.