Børs og finans

Analytiker om Borr Drilling

- Det var ikke mange overraskelser, kommenterer Lukas Daul i ABG Sundal Collier.

Tor Olav Trøim - Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Tor Olav Trøim - Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
21. november 2018 - 14.09

Borr Drilling la frem tall for 3. kvartal onsdag, som ifølge analytikere ikke inneholdt de største overraskelsene.

- Det var ikke mange overraskelser. Tallene kom stort sett inn som forventet, og de bekreftet noen av de kontraktene de har annonsert fra før, sier analytiker Lukas Daul i ABG Sundal Collier til TDN Direkt.

Les også: Har tjent 213 mill. på aksjer siden juli

Analytikeren trekker frem at Borr Drilling nå ser en bra underliggende trend i økt anbudsaktivitet, men at volatiliteten man har sett i oljeprisen, kan gjøre at innhenting i markedet kan gå noe saktere.

- Jeg tror det at den usikkerheten som er rundt oljeprisen nå eventuelt kan påvirke hvordan oljeselskapene går frem med prosjekter, og det er klart at når oljeprisen faller seks dollar på en dag, så påvirker det stemningen i planleggingsprosessene, sier han til nyhetsbyrået.

Han sier det er vanskelig å kvantifisere hvordan volatiliteten vil påvirke nye oljeinvesteringer, men at det sannsynligvis er naivt å tro at det ikke vil påvirke i det hele tatt.

- Kommentarene til Borr Drilling er da egentlig bare en realistisk vurdering av dagens situasjon, sier analytikeren.

To kontrakter

Knyttet nylige tildelte avtaler for selskapets rigger, har selskapet nå sikret to faste kontrakter for jackupen «Norve», som vil tillegge 12 måneder i selskapets ordrereserve.

Relatert til de jackup-enhetene Borr Drilling reaktiverte tidligere i år, spesifiserer selskapet nå at kontraktene til «Groa» og «Gerd» er med Exxon i Nigeria og at kontrakten til «Natt» er med First E&P i Nigeria.

«I relasjon til disse nyhetene understreker vi to positiver. Intensjonsavtalene er gjort om til faste kontrakter, og selskapet har sikret kontrakter med enda et stort oljeselskap», skriver Pareto Securities, ifølge nyhetsbyrået.