Børs og finans

DNB Markets med fem aksjetips

Analytikerne i DNB Markets tar grep rundt tall-slipp i oppdrettsektoren.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
7. november 2018 - 08.40

«Hverken Bakkafrost eller Norway Royal Salmon innfridde forventningene ved gårsdagens fremleggelse av tallene for 3. kvartal», skriver analytikerne i DNB Markets i en fersk oppdatering.

Begge selskapene guidet også ned volumet for 2019, og meglerhuset har nedjustert estimatene etter rapportene.

«Kursmålet for Bakkafrost er tatt ned fra 480 til 460 kroner per aksje, og for Norway Royal Salmon ned fra 225 til 220 kroner», heter det.

Bakkafrost stengte tirsdag på 465 kroner per aksje og DNB Markets opprettholder en salgsanbefaling.

Norway Royal Salmon stengte på 214 kroner per aksje, og her gjentar analytikerne en holdanbefaling.

Usikkerhet smittet

«Usikkerheten etter tallene smittet i tillegg over på øvrige oppdrettsaktører i går og medførte at de tre andre som legger frem tall i sektoren i dag og i morgen var ned tre-fem prosent. Her har vi i forkant en salgsanbefaling på Austevoll, en holdanbefaling på Lerøy, og før dagens rapport også en kjøpsanbefaling på Grieg Seafood», skriver analytikerne.

Sistnevnte har lagt frem tall i dag, etter at selskapet allerede i oktober sendte ut et resultatvarsel for kvartalet. Operasjonell EBIT på 160 millioner kroner er på nivå med det som ble kommunisert i resultatvarselet.

Les også: Det er her fokuset vil ligge

Følger nøye med

I Austevoll har analytikerne i DNB Markets et EBITDA-estimat for kvartalet som ligger rundt 16 prosent lavere enn konsensus, mens de i Lerøy i morgen vil holde et ekstra godt øye med guidet volum for 4. kvartal.

«Selskapet har allerede sendt ut en oppdatering angående volumet for 3. kvartal. Den impliserer at veksten må bli relativt høy i 4. kvartal dersom selskapet skal kunne komme i mål med det tidligere kommuniserte volumet for hele året», heter det i oppdateringen.

Kursen i Austevoll endte tirsdag på 131,80 kroner og her har analytikerne et kursmål på 110 kroner per aksje.

Lerøy stengte på 76,20 kroner, og kursmålet ligger på 70 kroner per aksje.

Grieg Seafood stengte på 119,30 kroner, og analytikerne i DNB Markets opererer før eventuelle justeringer med et kursmål på 135 kroner per aksje.