Børs og finans

Derfor tar aksjen av

Höegh LNG la frem sine kvartalstall torsdag. Analytikere er positive.

Sveinung Støhle - Foto: Finansavisen

Sveinung Støhle - Foto: Finansavisen

Artikkel av: Martine Holøien
29. november 2018 - 14.55

Höegh LNG la frem sine kvartalstall torsdag og kunne melde om et resultat etter skatt på 5,96 millioner dollar i 3. kvartal 2018, mot 1,11 millioner dollar i samme periode i 2017.

Videre fikk selskapet en ebitda på 48 millioner dollar, mot ventede 32 millioner. 

De totale inntektene beløp seg til 82,25 millioner dollar, sammenlignet med 64,05 millioner dollar i 3. kvartal 2017. Analytikernes forventninger lå her på 79 millioner dollar.

Selskapet vil også betale et utbytte på 0,025 dollar per aksje. 

I rapporten melder selskapet ifølge TDN Direkt at det har fått eksklusivitet knyttet til to FSRU-prosjekter, er i endelig budrunde på ytterligere to, at de venter at fjerde kvartal vil bli positivt påvirket av at «Höegh Esperanza» arbeider i FSRU-modus, samt høyere inntekter fra «Höegh Giant», som er på et timecharter som LNGC med Naturgy til en spot LNGC-indekslinket rate.

Ser mot Kina

Kepler Cheuvreux skriver i en oppdatering Hegnar.no har fått tilgang at kvartalstallene kom inn som ventet, og meglerhuset mener selskapets guiding er en positiv indikasjon på at Höegh er ett skritt nærmere til å sikre langtidskontrakter. Spesielt ser meglerhuset potensialet for fremtidig virksomhet i det kinesiske FSRU-markedet, hvor importen periodisk overskrider tilgjengelig kapasitet for regassifisering.

Kepler Cheuvreux har en kjøpsanbefaling med kursmål på 59 kroner.

Aksjen er i skrivende stund opp 23,90 prosent til 44,85 kroner, noe som betyr at Kepler Cheuvreux ser en oppside på ytterligere 31,55 prosent fra dagens nivåer.

Sterke LNGC-rater

Ifølge analytiker Anders Redigh Karlsen i Danske Bank Markets er en av årsakene til den sterke oppgangen knyttet til at selskapet er i sluttfaser for anbud.

- Ledelsen var også relativt fremoverlente på markedet under presentasjonen i dag. Tallene var også litt bedre enn ventet, men det er ikke det som driver kursen i dag, sier han til TDN Direkt.

Karlsen sier videre at det er positivt at LNGC-ratene er så sterke som de er nå. LNG-shipping-aktører som tidligere har sett på FSRU som interessant, er trolig ikke like interesserte nå.

Flaks i uflaks

Höeghs FSRU #10, som leveres til selskapet i andre kvartal 2019, er enda ikke sluttet ut på kontrakt, og FSRU-kontrakter som er aktuelle for denne enheten har først ventet oppstart i 2020-2021.

Karlsen sier til nyhetsbyrået at dette er flaks i uflaks, på grunn av de sterke LNGC-ratene, fordi enheten kan arbeide i spot-LNGC-markedet frem mot en eventuell FSRU-kontrakt.

- Avkastningen i LNGC-spotmarkedet er potensielt bedre nå enn det den er på lange FSRU-kontrakter nå, sier han.