Børs og finans

Jobber med milliardsalg

- Dette er en god pris for Fred. Olsen

Forhandler om salg av boreskip til 2,9 milliarder kroner. Det er en god pris, ifølge riggmeglerhus. 

Bolette Dolphin. Foto: Selskapet.

Bolette Dolphin. Foto: Selskapet.

Artikkel av: Are  Strandli
22. november 2018 - 11.21

Det kriserammede riggselskapet Fred. Olsen Energy skrev i en børsmelding sendt ut onsdag kveld at selskapet er i forhandlinger med en utvalgt kjøper om et salg av det 2014-bygde boreskipet Bolette Dolphin.

Finansavisen har tidligere skrevet at riggselskapene Diamond og Noble skal ha kommet med bud på henholdsvis 330 millioner dollar og 365 millioner dollar. 

Ifølge meldingen fra Fred. Olsen Energy er det snakk om å selge boreskipet for 340 millioner dollar, eller rundt 2,9 milliarder kroner, til den ukjente kjøperen som - ut i fra budene å dømme - ser ut til å kunne være Diamond. 

- Dette er en god pris for Fred. Olsen og ikke en urimelig en for kjøperen, sier partner David Carter Shinn i riggmeglerhuset Bassøe Offshore til Hegnar.no. 

Riggmeglerhusets eget analyseverktøy Bassoe Analytics verdsetter riggen til mellom 297 og 329 millioner dollar, men Shinn viser til en fersk oppdatering der han skriver at pristrendene er sentiment-basert og et resultat av lav tilgang på nyere, levedyktige ultradypvanns-boreskip som også er til salgs.

- Dette presser opp verdiene, og noen transaksjoner i nær fremtid vil sannsynligvis bli gjort til over disse nivåene, sier han.

- Og hvis kjøperen har en kontrakt med en decent varighet og dagrate linet opp for riggen, kan prisen rettferdiggjøres, fortsetter Shinn.

Han påpeker imidlertid at risikoen for en verdiforringelse fortsatt er til stede inntil de fundamentale faktorene i boreskipsmarkedet helt og fullt utvikler seg i riktig retning. 

Går til retten

For at riggsalget og resten av det tidligere annonserte refinansieringsforslaget kan komme i havn, er selskapet avhengig av støtte fra sine interessenter, deriblant enstemmig støtte fra de sikrede långiverne.

Alle utenom én har uttrykt sin støtte til forslaget.

Enkelte av de sikrede långivere har derfor informert om at de torsdag vil levere en begjæring til Oslo Tingrett mot den sikrede långiveren som hindrer forslaget.

Forslaget inkluderer blant annet innhenting av ny egenkapital, utstedelse av ny lånekapital, og konvertering av gjeld.