Børs og finans

Fred. Olsen Energy vil selge kronjuvelen for 2,9 milliarder

Det kriserammede selskapet er ute med en ny oppdatering. 

Bolette Dolphin. Foto: Selskapet.

Bolette Dolphin. Foto: Selskapet.

Artikkel av: John Inge Seljehaug
22. november 2018 - 09.00

Det kriserammede riggselskapet Fred. Olsen Energy (FOE) er torsdag ute med en oppdatering vedrørende selskapets refinansiering. 

Her opplyser selskapet at det nærmer seg salg av boreskipet Bolette Dolphin, av mange omtalt som selskapets kronjuvel.

Fred. Olsen Energy skriver det er i en prosess med å forhandle en bindene avtale for salg for 340 millioner dollar, tilsvarende 2,9 milliarder kroner. 

Enkelte justeringer i refinansieringsforslaget diskuteres fortsatt, men forslaget har fått støtte fra obligasjonseiere med majoriteten av obligasjoner utstedt av FOE, skriver selskapet. Dette betyr at majoritetseierne har bekreftet at de ikke vil motsette seg finansieringsforslaget dersom det legges frem på styremøtet.

FOE opplyser også at nøkkelpunktene i finansieringsforslaget har fått støtte fra alle långivere i FOEs sikrede lånefasilitet, utenom en. Implementering av finansieringsforslaget krever enstemmig støtte fra FOEs sikrede långivere.

- Ved siden av denne prosessen fortsetter FOE sin innsats for å bli enige om en refinansiering i tråd med forslaget til sine sentrale interessenter. Med mindre en løsning blir funnet for refinansieringen, vil selskapet måtte begjære konkurs, uttaler selskapet. 

Enkelte av de sikrede långivere har informert om at de torsdag vil levere en begjæring til Oslo Tingrett mot en av de sikrede långiverne som hindrer forslaget, for å skaffe långiverens samtykke til salg av Bolette Dolphin.