Børs og finans

Hunter er fullfinansiert til sommeren

Ingen planer om å hente mer egenkapital i nærmeste fremtid etter kjøpet av nytt tankskip. 

Arne Fredly på Investordagen 2017. Foto: Ole Christian Rønning/Hegnar.no.

Arne Fredly på Investordagen 2017. Foto: Ole Christian Rønning/Hegnar.no.

Artikkel av: Are  Strandli
2. november 2018 - 14.17

Tidligere fredag kunne Hunter Group annonsere kjøpet av nok en VLCC - Very Large Crude Carrier - fra DSME-verftet i Sør-Korea.

I tillegg meldte rederiet at det har fått fremskyndet leveringen av tre VLCC-er, samt forlenget fristen for erklæringen av opsjonene på ytterligere tre VLCC-er.

Med referanse til morgenens melding, har selskapet besluttet å komme med en oppdatering på det kortsiktige kapitalbehovet.

- Med det første avdraget for fartøy nummer åtte ventet i første kvartal 2019 og det andre avdraget som ikke ventet før i oktober 2019, er Hunter Group fullfinansiert til juni 2019, og har derfor ingen umiddelbare planer om å hente mer egenkapital, skriver selskapet.  

Videre opplyser selskapet at det har vært i kontakt med aksjonærer som representerer en eierandel på nær 50 prosent, som er positive til transaksjonen og har uttrykt en klar intensjon om å delta i fremtidige emisjoner.

Blant investorene som er kontaktet, er Arne Fredly, Arne Blystad, Sundt-familien, Jan Erik Rivelsrud, Ketil Skorstad og Kristian Lundkvist.