Børs og finans

Ekspert er ikke i tvil:

- Jeg ville solgt med en gang

Investeringsøkonom Mads Johannesen er ikke i tvil om hva han vil råde aksjonærene i Fred. Olsen Energy til etter dagens oppdatering om refinansieringprosessen. 

Mads Johannesen. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.

Mads Johannesen. Foto: Iván Kverme/Finansavisen.

Artikkel av: Are  Strandli
6. november 2018 - 16.39

Fred. Olsen Energy stupte på Oslo Børs tirsdag etter å ha kommet med et nytt refinanseringsforslag.

Forslaget innebærer blant annet innhenting av 130-140 millioner dollar i ny egenkapital, samt et nytt låneopptak, konvertering av gjeld og salg av boreskipet Bolette Dolphin.

I meldingen varsles det at de eksisterende aksjonærene vil sitte igjen med én prosent av selskapets aksjekapital etter refinansieringen. 

Investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet har et råd til aksjonærene.

- Som aksjonær i selskapet per i dag ville jeg solgt med en gang, sier han til Hegnar.no.

- Her blir man kraftig vannet ut og jeg råder alle investorer til å selge med en gang, gjentar han.

Etter et stup 25 prosent endte Fred. Olsen Energy-aksjen på 1,6 kroner tirsdag. Det er ny bunnotering og priser selskapet til 106 millioner kroner.

Refinansieringsforslaget indikerer at aksjen skal videre ned.

Analytiker Janne Kvernland i Nordea nedjusterte i september kursmålet sitt på riggselskapet til 10 øre fra tidligere en krone. 

«Vi vurderer seks av riggene i flåten som skrapingskandidater, gitt deres alder og mangel på ordrebok, og investeringene som til slutt vil trengs for å holde dem i live impliserer at Fred. Olsen Energy er et énriggsselskap ved slutten av syklusen. På toppen av dette svekkes balansen raskt. Dette, kombinert med begrenset verdsettelsesstøtte og en sannsynlig gjeld-til-egenkapital-konvertering, peker på et utfall fra den nåværende restruktureringen som ikke er gunstig for eksisterende aksjonærer», skrev hun i september-oppdateringen.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.