Børs og finans

Jekker ned Apple-aksjen

Goldman Sachs gjentar nøytral anbefaling. 

(Photo by Josh Edelson / AFP)

(Photo by Josh Edelson / AFP)

Artikkel av: Rune Tryti
20. november 2018 - 20.52

Lavere etterspørsel etter Apple produkter og en laber mottakelse av iPhone XR utenfor USA, vil forhindre Apple-aksjen fra å stige neste år, mener Goldman Sachs, ifølge CNBC.

-I tillegg til svak etterspørsel for Apple sine produkter i Kina og andre fremvoksende markeder, virker det også som om balansen mellom egenskaper og prisen til iPhone XR ikke har fått en varm mottakelse, sier Goldman-analytiker Rod Hall.

Ifølge CNBC gjentar Goldman en nøytral-anbefaling på aksjen, og kutter kursmålet fra 209 til 182 dollar. Apple-aksjen står i skrivende stund i 177 dollar, ned 4,7 prosent. Siden toppen i august har aksjen falt om lag 23 prosent, som betyr at omtrent 280 milliarder dollar har forduftet. Selskapet er i dag verdt om lag 850 milliarder dollar.

-Våre estimater forblir i nedre område av selskapets guiding, ettersom vi tror selskapet har inkludert dette scenarioet i guidingen, sier Hall.