Børs og finans

- Markeder er volatile, men...

- Det er ikke begynnelsen på slutten.

(AP Photo/Richard Drew)

(AP Photo/Richard Drew)

Artikkel av: Martine Holøien
13. november 2018 - 14.36

- Markedsvolatilitet er bare et tegn på at investorer tilbakestiller sine forventninger - og det er ingenting å være redd for, sier konsernsjef Glenn Youngkin i The Carlyle Group til CNBC.

- Denne volatiliteten er ikke begynnelsen på slutten, det er bare naturlig når folk tilbakestiller forventningene.

Det sier han etter den stygge børsskrellen i New York mandag kveld. Dow Jones falt 602,1 poeng, tilsvarende 2,3 prosent, til 25.387,18 etter at Apple dundret ned 5,0 prosent til 194,17 dollar, en økning i amerikanske dollar, og bekymringer for handelskonflikt. Nasdaq falt 2,8 prosent til 7.200,87, mens S&P 500 endte ned 2,0 prosent til 2,726,22.

- Teknologisektoren har blitt verdsatt med forventning om at trær igjen skal vokse til himmelen, og vi skal selge mer og mer av alt på en ubegrenset måte. Og så plutselig begynner folk å tenke at verdsettelsene kanskje gikk forbi der de trolig burde vært, og derfor så må de nullstilles.