Børs og finans

Meglerhusene kommenterer Subsea 7

Arctic Securities mener dagens kvartalstall setter et nedre gulv for selskapet. 

Seven Sisters, Subsea 7. Foto: Selskapet

Seven Sisters, Subsea 7. Foto: Selskapet

Artikkel av: John Inge Seljehaug
8. november 2018 - 14.58

Subsea 7 fikk et resultat etter skatt på 76,3 millioner dollar i 3. kvartal 2018.

Selv om det var en nedgang fra 111,1 millioner dollar i samme periode i fjor, var det i tråd med analytikernes forventninger. 

Selskapet venter at markedet vil bunne ut, og guider en litt lavere omsetning i 2019 enn for 2018, samtidig som ebitda neste år ventes å bli lavere, inkludert IFRS 16-justeringer.

Analytiker Sveinung Alvestad i Arctic Securities mener det viktigste i dagens rapport er at Subsea 7 med 2019-guidingen setter et gulv for hvor langt resultatene kan falle, skriver TDN Direkt 

- Det som er viktig å lese ut av dette er at en nå setter et slags gulv for hvor lavt estimatene kan gå i 2019, som er en ebitda på om lag 440 millioner dollar. Det som blir den store diskusjonen herfra er hvor langt ned en skal, og dette har det vært veldig stor spenning til i forkant av dagens tall, sier han til nyhetsbyrået. 

Han sier videre at det nå er blitt satt et nedre gulv gjør at aksjen ikke faller så mye som det den så ut til å gjøre tidligere i dag.

- Dersom en ser på selve prisingen på Subsea 7 mener jeg den virker attraktiv, og vi ser i dag en slags lettelse i aksjen da det nedre gulvet nå er blitt etablert. Derfor faller ikke aksjen så mye som den kunne gjort, sier analytikeren.

Pareto Securities mener 2019-guidingen er på linje med deres forventninger, og venter ikke å gjøre store estimatendringer på bakgrunn av dagens rapport, ifølge en oppdatering.