Børs og finans

Nel-sjefen: - Vi er ikke fornøyd

Nel doblet underskuddet i tredje kvartal. 

Jon André Løkke. Foto: Andreas Klemsdal/Finansavisen.

Jon André Løkke. Foto: Andreas Klemsdal/Finansavisen.

Artikkel av: John Inge Seljehaug
1. november 2018 - 08.55

- I det hele er vi ikke fornøyd med inntektsutviklingen eller ebitda i kvartalet. Vi forventer imidlertid at kostnadskutt som nylig er innført over store deler av vår virksomhet, i tillegg til videre justering av salgsstyrken, vil ta oss tilbake til en aggressiv vekst, samtidig som vi leverer på vår langsiktige ambisjon om å ligge fremst i markedet, sier Nel-sjef Jon André Løkke.

Nel doblet underskuddet i tredje kvartal da, selskapet fikk et resultat etter skatt på minus 65,50 millioner. I samme periode i fjor hadde Nel et underskudd på 32,58 millioner kroner.

Driftsinntektene utgjorde 115,95 millioner kroner, opp fra 111,72 millioner kroner.

- Aktiviteten på hydrogenmarkedet verden rundt har aldri vært høyere, det samme gjelder verdien på vår rørledning. I dette miljøet jobber vi hardt og gjør tøffe prioriteringer som balanserer nåværende busininess og strategisk posisjonering på lang sikt, sier Løkke og utdyper. 

- Vi jobber for å opprettholde en ledende posisjon gjennom en global tilstedeværelse, og å være den foretrukne samarbeidspartneren for andre aktører. 

NEL opplyser under kvartalspresentasjonen at selskapet venter at utvidelsen av elektrolysøranlegget på Notodden vil være ferdig i første halvdel av 2020.

- Med dette anlegget vil elektrolyse bli konkurransedyktig med dampomdannelse av metangass (SMR), sier han.