Børs og finans

Pareto Securities: Derfor stiger REC

REC er mandag formiddag den 3. mest omsatte aksjen på Oslo Børs.

Foto: REC Silicon Inc

Foto: REC Silicon Inc

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
5. november 2018 - 10.24

REC stiger hele 21,12 prosent til 0,78 øre på Oslo Børs mandag formiddag. Omsetningen er på 44 millioner kroner, noe som kvalifiserer til en 3. plass på omsetningsoversikten, bak Equinor og Aker BP.

- Det er nok rimelig å anta at det relaterer seg til Xi Jinping sine kommentarer fra i går, kommenterer analytiker Fredrik Steinslien i Pareto Securities til Hegnar.no.

Lover å åpne opp

President Xi Jinping lovet natt til mandag å åpne opp for eksportører da han åpnet en importmesse i Shanghai mandag.

Ifølge presidenten vil landet styrke tiltakene for å stimulere til økt forbruk av importvarer, skriver NTB. Kina skal blant annet senke importavgiftene, gjøre tollklarering enklere og innføre strenge sanksjoner mot dem som bryter opphavsretten.

- Vi vil skape et handelsklima i verdensklasse, sa Xi da han åpnet messen.

Samtidig tok han ifølge nyhetsbyrået opp internasjonalt press mot landet i en kommentar tydelig rettet mot USAs president Donald Trump, som har startet en handelskrig mellom verdens to største økonomier.

- De burde ikke bare peke på andre mens de forsøker å dekke over egne problemer. De burde ikke stå der med en lommelykt i hånden og kun rette søkelyset mot andres svakheter uten å se på sine egne, sa Xi, ifølge NTB.

REC tapte mindre

REC mistet mye på topplinjen i 3. kvartal, men også underskuddet ble mye mindre. Selskapet fikk et resultat etter skatt i kvartalet på minus 19,6 millioner dollar i 3. kvartal 2018. I samme kvartal i fjor tapte selskapet 120,8 millioner dollar.

Resultat per aksje ble minus 1 cent per aksje mot minus 5 cent i 3. kvartal 2017.

Det seneste året har REC falt 29,39 prosent på Oslo Børs. Den siste måneden er imidlertid aksjen opp 24,26 prosent.