Børs og finans

Pareto Securities: Sliter med å se «massivt» rally

Sjømat er eneste sektor med negativ utvikling på Oslo Børs mandag.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
26. november 2018 - 13.51

Pareto Securities ser ifølge en oppdatering en laksepris på rundt 51 kroner per kilo denne uken, sammenlignet med 50 kroner forrige uke, skriver TDN Direkt.

«Høyere volumer kombinert med en omtrentlig flat etterspørsel på kort sikt rapporteres å være drivere for at prisen forblir lavt på 50-tallet», heter det fra analytikerne.

Pareto sliter med å se et «massivt» rally i lakseprisene inn mot jul, og tilskriver høyere tilbud fra Chile som del av årsaken. Meglerhuset tror imidlertid på «veldig sterke» priser i første halvdel av 2019 grunnet biomassesituasjonen i Norge og Chile.

Sparebank 1 Markets viser ifølge nyhetsbyrået også til høyere utbud fra Chile i en oppdatering søndag, men påpeker at biomassen nå er på vei nedover.

«Med relativt lavt smoltutsett, ned 15 prosent i oktober, vil tilbudspresset for Chile trolig komme ned i 2019-2020», skriver meglerhuset, som venter en volumvekst på tre til fire prosent fra Chile neste år.

Sjømatindeksen OBSFX er ned 0,90 prosent på Oslo Børs mandag, mens hovedindeksen på Oslo Børs i skrivende stund er opp 1,23 prosent til 847,40 poeng.