Børs og finans

Saudi-Arabia vil redusere oljetilbudet

Energimarkedene har «overkorrigert» de seneste ukene, ifølge Saudi-Arabias energiminister.

Khalid al-Falih - Foto: Photo by KARIM SAHIB / AFP)/NTB Scanpix

Khalid al-Falih - Foto: Photo by KARIM SAHIB / AFP)/NTB Scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
12. november 2018 - 08.50

Saudi-Arabia vil ifølge landets energiminister Khalid al-Falih og CNBC redusere oljetilbudet med 0,5 millioner fat per dag i desember fra november-nivået, ifølge TDN Direkt.

- Vi har økt oljeproduksjonen som respons på etterspørsel. Jeg skal fortelle dere en nyhet, som er at desember-nominasjonene er 500.000 fat mindre enn november, sier han, og legger til at dette delvis skyldes vedlikehold.

Videre sa energiministeren søndag ifølge nyhetsbyrået at energimarkedene har «overkorrigert» de seneste ukene.

- Hele tiden har vi sagt at markedsoverreaksjonen på annonseringen av sanksjonene var drevet av frykt heller enn reelt underskudd. Markedene tar feil i blant, som de gjorde for noe få uker på den ene siden og de gjør det igjen på den andre siden i dag, men til slutt vil pendelen svinge til en fornuftig midt, sier han.

Russlands energiminister Alexander Novak uttalte søndag ifølge CNBC at Opec/ikke-Opec-produsenter må holde seg til en konsistent melding dersom de skal unngå å forverre de ville svingningene i oljemarkedet.

- Det er mye volatilitet i markedet. Og denne volatiliteten kan forbli. Derfor, burde vi ikke nå ta forhastede beslutninger. Vi trenger å se på situasjonen svært nøye og se hvordan det vil utvikle seg så vi ikke endre opp med å endre kurs med 180 grader hver måned, sier energiministeren.