Børs og finans

Spår volatilt 2019

Bjørnen har ikke gått i dvale

Nokwan007 / Shutterstock / NTB scanpix

Nokwan007 / Shutterstock / NTB scanpix

Artikkel av: Rune Tryti
27. november 2018 - 22.37

2018 har vært et volatilt år for aksjemarkedene, blant annet på grunn av frykt for handelskrig, stigende renter og et nylig stup i oljepriser. Mange investorer klarer nok ikke vente på at 2018 skal ta slutt. De burde imidlertid ikke glede seg til 2019, skal man tro analytiker Mike Wilson i Morgan Stanley. Ifølge Marketwatch venter han et volatilt 2019.

Ifølge nyhetsbyrået sier analytikeren at «bjørnen» har herjet nok for i år, men at den sannsynligvis bare hviler, og ikke er i dvale.

-Siste delen av dette «bjørnemarkedet» kommer antagelig ikke før i 2019, men det vil bli mindre smertefullt enn det vi opplevde i 2018.

Han sier videre at han ikke tviler på at markedet vil i 2019 nå både øvre og nedre del av intervallet han opererer med for de store indeksene. Han tror blant annet at S&P 500 i et worst-case scenario kan falle til 2.400 poeng, og stige til 3.000 poeng om alt går bra.

Wilson begrunner sine spådommer med en avtakende økonomi, skuffende selskapsresultater og inflasjonspress. Ifølge Marketwatch var Wilson en av få analytikere som forutså det nylige aksjefallet, og han anbefaler nå investorer å kjøpe «verdiaksjer», som er lavt priset mot konkurrenter.