Børs og finans

Pareto traff "spot on" med spådom

American Shipping Company forlenger med OSG

Alle rederiets ti tankskip har nå avtale med OSG til minst desember 2020.

Kjell Inge Røkke. Foto: Brian Cliff Olguin/Finansavisen.

Kjell Inge Røkke. Foto: Brian Cliff Olguin/Finansavisen.

Artikkel av: Are  Strandli
10. desember 2018 - 22.35

Det Kjell Inge Røkke-kontrollerte produkttankrederiet American Shipping Company (AMSC) eier ti moderne tankskip som driftes i Jones Act-markedet i USA av New York-rederiet OSG (Overseas Shipholding Group).

Jones Act stiller krav om at laster skal fraktes med fartøy som er bygget i USA, bemannet med amerikanere og drives av amerikanske rederier.

Leieavtalene med OSG for ni av skipene gjaldt i utgangspunktet ut 2019, men avtalene inkluderte også opsjoner for forlengelse. Det tiende skipet har allerede har fått forlenget kontrakten til 2025.

OSG måtte ha bestemt seg for å utøve opsjonene i starten av denne måneden, og ifølge en oppdatering sendt ut fra Pareto Securities i oktober var 1-3 års forlengelser det mest sannsynlige utfallet.

Ifølge en børsmelding mandag kveld har OSG gjort som Pareto spådde, og utøvd opsjonene for de ni skipene der avtalen utløp i desember neste år.

- OSG's beslutning om å forlenge leieavtalene for alle fartøyene sikrer stabiliteten i AMSC's kontantstrøm fremover, og opprettholder AMSC's eksponering mot et stadig bedre Jones Act tankmarked gjennom overskuddsdelingsavtalen. Vi ser frem til å fortsette vårt langvarige samarbeid med OSG, sier konsernsjef Pål Lothe Magnussen i American Shipping Company.

Avtalen for fem av skipene er forlenget med tre år, mens fire av skipene har fått ett-årsforlengelser. 

Ifølge charteravtalene er hver ettårig opsjon kun anvendelig en gang, mens tre- og femårsopsjonene er tilgjengelig på evig basis.

Til tross for å ha falt tilbake nær ni prosent den seneste måneden sammen med flertallet shippingaksjer, er oppgangen til American Shipping Company-aksjen hittil i år fortsatt på nær 50 prosent.