Børs og finans

Analytiker spår kursoppgang – anbefaler kjøp

Illustrasjon av Selvaag Bolig: Investtech.com.

Illustrasjon av Selvaag Bolig: Investtech.com.

Artikkel av: Stian Jacobsen
13. desember 2018 - 09.18

Investtech anbefaler kjøp av aksjer i Selvaag Bolig og Bakkafrost.

- Investorene har over tid betalt stadig høyere priser for å kjøpe seg opp i Selvaag Bolig og aksjen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Stigende trender indikerer at bedriften er inne i en positiv utvikling og at kjøpsinteressen blant investorene er økende. Aksjen har støtte ved ca. 36,30 kroner og motstand ved ca. 44,00 kroner. Styremedlem Tore Myrvold kjøpte 7.000 aksjer 21. november, og selskapet er dermed positivt på innsidehandler. Vurdering: Kjøpskandidat, skriver Investtech.

- Bakkafrost ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Det viser at investorer over tid har kjøpt til stadig høyere kurser for å komme seg inn i aksjen og indikerer en god utvikling for bedriften.
Negativ volumbalanse svekker derimot aksjen på kort sikt. Det ligger motstand ved 470 kroner, og et brudd opp gjennom dette nivået vil være et positivt signal. Hvis kursen skulle falle tilbake, ligger det støtte ved gulvet i trendkanalen ved ca. 414 kroner. Et brudd ned gjennom dette nivået vil være et negativt signal. Vurdering: Svak kjøpskandidat, avslutter Investtech.