Børs og finans

Anbefaler ti aksjer

Foto: Dragon Images / Shutterstock / NTB/Scanpix.

Foto: Dragon Images / Shutterstock / NTB/Scanpix.

Artikkel av: Stian Jacobsen
7. desember 2018 - 11.42

Fredag 7. desember er det fem nye aksjer i Norden Topp 10. Dermed består listen fra Investtech av fem svenske, tre norske og to danske aksjer. I denne runden er ingen finske aksjer med i det gode selskap.

Investtech har rangert de nordiske aksjene ut i fra tekniske analyser på mellomlang sikt.

Dette gjøres av Investtechs matematiske algoritmer, som blant annet identifiserer aksjens trender, støtte og motstand, formasjoner og volumutvikling.

Kun aksjer med en omsetning på over en million euro i snitt per dag siste måneden er med.

1.   Hansa Medical AB(HMED.ST) - 6. des 2018. Siste sluttkurs: 288 (-14.2)

Investorene har over tid betalt stadig høyere priser for å kjøpe seg opp i Hansa Medical AB og aksjen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Stigende trender indikerer at bedriften er inne i en positiv utvikling og at kjøpsinteressen blant investorene er økende. Aksjen har tatt ut objektivet ved 310 kroner etter brudd på en rektangelformasjon. Kursen har nå falt noe tilbake, men formasjonen indikerer videre oppgang. Aksjen tester støtten ved cirka 285 kroner. Dette kan gi en reaksjon opp, mens et brudd ned gjennom 285 kroner vil utløse et salgssignal. RSI-kurven viser en stigende trend, noe som understøtter det positive trendbildet. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

2.   Vestas Wind Systems(VWS.CO) - 6. des 2018. Siste sluttkurs: 489.9 (-10.7)

Vestas Wind Systems har brutt opp gjennom taket på den stigende trendkanalen på mellomlang sikt, noe som åpner for enda sterkere stigningstakt. Aksjen ga også kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 464 kroner. Videre oppgang til 530 kroner eller mer er signalisert. Aksjen har støtte ved cirka 455 kroner og motstand ved cirka 563 kroner. Volumet har tidligere vært høyt rundt kurstopper og lavt rundt kursbunner. Dette styrker trendbildet. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

3.   Tryg(TRYG.CO) - 6. des 2018. Siste sluttkurs: 161.5 (-2.6)

Tryg viser en sterk utvikling innenfor en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Stigende trender indikerer at bedriften er inne i en positiv utvikling og at kjøpsinteressen blant investorene er økende. Aksjen tester støtten ved cirka 160 kroner, noe som kan gi en reaksjon opp. RSI-kurven viser en fallende trend, noe som er et tidlig signal om mulig vending ned også i kursen. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

4.   Latour B(LATOB.ST) - 6. des 2018. Siste sluttkurs: 108 (-4.4) 

Latour B ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Det viser at investorer over tid har kjøpt til stadig høyere kurser for å komme seg inn i aksjen og indikerer en god utvikling for bedriften. Aksjen har tatt ut objektivet ved 111 kroner etter brudd på en omvendt-hode-og-skuldre-formasjon. Kursen har nå falt noe tilbake, men formasjonen indikerer videre oppgang. Aksjen har støtte ved cirka 103 kroner og motstand ved cirka 114 kroner. Volumet har tidligere vært høyt rundt kurstopper og lavt rundt kursbunner. Volumbalansen er også positiv, noe som styrker trendbildet. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

5.   Oncopeptides AB(ONCO.ST) - 6. des 2018. Siste sluttkurs: 149 (-11.4) 

Oncopeptides AB ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Det viser at investorer over tid har kjøpt til stadig høyere kurser for å komme seg inn i aksjen og indikerer en god utvikling for bedriften. Aksjen tester støtten ved cirka 145 kroner. Dette kan gi en reaksjon opp, mens et brudd ned gjennom 145 kroner vil utløse et salgssignal. Volumet har tidligere vært høyt rundt kurstopper og lavt rundt kursbunner. Dette styrker trendbildet. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

6.   Global Gaming 555 AB(GLOBAL.ST) - 6. des 2018. Siste sluttkurs: 36.16 (-0.84)

Global Gaming 555 AB viser ingen klar trend på mellomlang sikt. Aksjen ga kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 33.98 kroner. Videre oppgang til 45.40 kroner eller mer er signalisert. Aksjen nærmer seg støtten ved cirka 35.50 kroner, noe som kan gi en reaksjon opp. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

7.   Scatec Solar ASA(SSO.OL) - 6. des 2018. Siste sluttkurs: 69.9 (-4.8)

Investorene har over tid betalt stadig høyere priser for å kjøpe seg opp i Scatec Solar ASA og aksjen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette signaliserer økende optimisme blant investorene og indikerer videre kursoppgang. Kursen har steget kraftig etter kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 52.89 kroner. Objektivet ved 64.48 kroner er nå tatt ut, men formasjonen signaliserer fortsatt utvikling i samme retning. Aksjen har støtte ved cirka 65.00 kroner. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

8.   Diös Fastigheter(DIOS.ST) - 6. des 2018. Siste sluttkurs: 55.85 (-0.3)

Investorene har over tid betalt stadig høyere priser for å kjøpe seg opp i Diös Fastigheter og aksjen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Stigende trender indikerer at bedriften er inne i en positiv utvikling og at kjøpsinteressen blant investorene er økende. Aksjen beveger seg i en rektangelformasjon mellom støtte på 53.48 kroner og motstand på 57.27 kroner. Etablert brudd på et av disse nivåene vil signalisere videre retning. Aksjen tester støtten ved cirka 55.50 kroner. Dette kan gi en reaksjon opp, mens et brudd ned gjennom 55.50 kroner vil utløse et salgssignal. Volumbalansen er negativ og svekker aksjen på kort sikt. RSI-kurven viser en fallende trend, noe som er et tidlig signal om mulig vending ned også i kursen. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

9.   SalMar Asa(SALM.OL) - 6. des 2018. Siste sluttkurs: 467.6 (-8.2)

SalMar Asa viser en sterk utvikling innenfor en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette signaliserer økende optimisme blant investorene og indikerer videre kursoppgang. Aksjen ligger mellom støtten ved cirka 440 kroner og motstanden ved cirka 510 kroner og etablert brudd på et av disse nivåene vil signalisere videre retning. Aksjen anses teknisk positiv på mellomlang sikt.

10.   Schibsted ser. B(SCHB.OL) - 6. des 2018. Siste sluttkurs: 266 (-16.5)

Investorene har over tid betalt stadig høyere priser for å kjøpe seg opp i Schibsted ser. B og aksjen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette signaliserer økende optimisme blant investorene og indikerer videre kursoppgang. Aksjen nærmer seg støtten ved cirka 257 kroner, noe som kan gi en reaksjon opp. RSI-kurven viser en fallende trend, noe som er et tidlig signal om mulig vending ned også i kursen. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.