Børs og finans

Asia-børsene fyker opp etter «våpenhvile»

Foto: Martin BUREAU / AFP

Foto: Martin BUREAU / AFP

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
3. desember 2018 - 06.47

Børsene i Asia gjør et hopp mandag, etter at USA og Kina i helgen inngikk en 90 dagers «våpenhvile» i handelskrigen.

I Japan klatrer Nikkei 1,05 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 1,29 prosent.

Shanghai Composite i Kina styrker seg 2,70 prosent, og CSI 300 er opp 2,91 prosent. Hang Seng i Hong Kong klatrer 2,31 prosent.

I Sør-Korea stiger Kospi-indeksen 1,68 prosent, S&P/ASX 200 i Australia er opp 1,84 prosent, mens Straits Times i Singapore klatrer 2,11 prosent.

Ifølge Bloomberg News er risikoappetitten tilbake, etter at USAs president Donald Trump og Kinas president Xi Jinping i helgen ble enige om å ikke røre tollsatsene på 90 dager for å gi rom for handelsdialog.

- Dette er det beste utfallet vi kunne håpt på i dette møtet, sier leder for makrostrategi i Asia i Westpac Banking Corp., Frances Cheung, til nettstedet.

Til tross for at situasjonen er langt fra løst, bidrar ifølge Bloomberg News den lettede stemningen mellom de to verdenslederne til å løfte sentimentet som lenge har vært tynget av bekymringer om at handelskrigen skader den globale økonomien.

- Små lysglimt som dette kan skape taktiske muligheter for investorer, men for å balansere må vi være mer forsiktige når det kommer til posisjonering inn i 2019, sier markedsstrateg i JPMorgan Asset Management, Kerry Craig.

Også oljeprisen styrker seg mandag morgen, og Brent-oljen er nå opp 4,86 prosent til 62,35 dollar fatet.

Russlands president Vladimir Putin og kronprins i Saudi-Arabia, Mohammed bin Salman, ble i helgen enige om å forlenge sin avtale om reduksjon i oljeproduksjonen inn i 2019.