Børs og finans

Meglerhus ser flere Höegh LNG-triggere

DNB Markets høyner kursmål - øyner pen oppside.

Meglerbordet i DNB Markets. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

Meglerbordet i DNB Markets. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
4. desember 2018 - 09.05

Höegh LNG la torsdag i forrige uke frem en noe bedre rapport enn ventet for 3. kvartal.

DNB Markets har reagert med å løfte sitt 2018-estimat for EBITDA (driftsresultat før av- og nedskrivninger) med to prosent.

- Potensielle triggere

Meglerhuset gjentar sin kjøpsanbefaling og har ifølge dagens aksjerapport jekket opp kursmålet fra 63 til 64 kroner.

- Selv om både tidshorisonten og kundenes endelig beslutning om gjennomføring av prosjektene er usikker, er selskapet etter det vi forstår involvert i fire anbudsprosesser, hvorav to hvor de er posisjonert som evt. eksklusiv tilbyder av FSRU-kapasitet. Etter vårt syn impliserer dette flere potensielle triggere for aksjen de neste månedene, går det frem av rapporten.

- Attraktiv inngang

- På helt kort sikt kan vi imidlertid også se noe press på ratene i spotmarkedet, og dermed på inntektene fra alternativ sysselsetting av enheten i påvente av mer langfristige avtaler, i tiden fremover. Slik vi ser det vil en evt. generell svekkelse av sektoren, drevet av lavere rater i spotmarkedet, kunne gi et attraktivt inngangsnivå i aksjen i en noe lengre horisont, heter det videre.

Höegh LNG falt 5,2 prosent til 42 kroner på Oslo Børs mandag, men korrigerer opp 2,0 prosent til 42,85 kroner i tidlig handel tirsdag.

DNB Markets ser dermed en oppside i aksjen på rundt 50 prosent fra dagens nivåer.