Børs og finans

Norwegian tar grep

Norwegian fortsetter arbeidet med å redusere utslippene i luftfarten.

Bjørn Kjos - Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Bjørn Kjos - Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
11. desember 2018 - 10.41

Norwegian signerte i dag en treårig avtale med AVTECH Sweden AB, går det frem av en pressemelding.

Avtalen er basert på et testprosjekt som har resultert i en drivstoffbesparelse på 22 kilo per flyvning. Dette tilsvarer en årlig CO2-reduksjon på 16.000 tonn - eller en reduksjon på 5.000 tonn drivstoff på Norwegians flyvninger per år.

I tillegg bidrar det til reduserte kostnader for selskapet, heter det.

- Vår ambisjon er å fortsette å redusere utslipp med våre drivstoffeffektive fly i kombinasjon med innovativ teknologi. Derfor er det svært gledelig å inngå en avtale med AVTECH som er et resultat av et vellykket testprosjekt og nok et viktig steg i vårt arbeid for å redusere utslippene i luftfarten, sier Tomas Hesthammer, Norwegians flygesjef.

- Samarbeidet med Norwegian har vist alle fordelene teknologien vår kan gi, og vi er glade for å inngå en kommersiell avtale med et flyselskap med en moderne og drivstoffeffektiv flyflåte. Med AVTECHs unike værservice reduserer drivstofforbruket og utslippene ytterligere, sier Sören Skog, markedsansvarlig for AVTECH Sweden AB. 

Systemet vil bli implementert på alle Norwegians flyvninger i selskapets globale rutenett.