Børs og finans

Ny Sverdrup-plattform levert under budsjett

Prosessplattformdekket til Johan Sverdrup har blitt ferdigstilt og testet. 

Johan Sverdrup-feltet. Foto: NTB Scanpix.

Johan Sverdrup-feltet. Foto: NTB Scanpix.

Artikkel av: Martine Holøien
19. desember 2018 - 08.04

Plattformdekket til Johan Sverdrup forlater nå verftet til Samsung Heavy Industries på tid, under budsjett og uten alvorlige hendelser, ifølge en melding fra Equinor onsdag.

- Johan Sverdrup-prosjektet har hatt en formidabel forbedringsreise de siste årene. Mye av dette er takket være høy kvalitet i gjennomføringen i alle ledd. Dette har i høy grad også definert leveransen av prosessplattformdekket som nå er på vei fra Sør-Korea i retning Norge, sier Trond Bokn, prosjektdirektør for Johan Sverdrup.

- I samarbeid med Aker Solutions har Samsung nå levert enda et plattformdekk til Johan Sverdrup med god kvalitet, i henhold til plan og uten alvorlige hendelser. Slike leveranser er særdeles viktig for at Johan Sverdrup skal kunne få en sikker oppstart i november 2019, sier Bokn.

Stigerørsplattformdekket ble bygget på rekordkort tid og under budsjett og seilte fra verftet på Geoje-øya i februar i år. Prosessplattformen har blitt bygget som et helt komplett plattformdekk, og har siden selve byggefasen ble avsluttet i mai i år vært gjenstand for utallige uttestinger for å gjøre prosessanlegget så ferdig som det kan bli før installasjon på Johan Sverdrup-feltet neste vår, heter det i meldingen.

Prosessplattformen seiler nå i retning Norge om bord Boskalis Vanguard, verdens største tungtransportfartøy.

Først skal plattformdekket til Kværner på Stord hvor to pidestallkraner skal monteres og ytterligere forberedelser gjøres før installasjon i ett løft med fartøyet Pioneering Spirit ute på Johan Sverdrup-feltet våren 2019, opplyses det.