Børs og finans

Pareto Securities-analytiker utelukker ikke kriseemisjon

Pareto Securities' Kenneth Sivertsen om Norwegian.

Bjørn Kjos - Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Bjørn Kjos - Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
7. desember 2018 - 08.04

Analytiker i Pareto Securities, Kenneth Sivertsen, mener ifølge DN tapet på drivstoffsikring overrasket mest i torsdagens trafikktall.

«Tidligere er Norwegian blitt kritisert for å sikre for liten andel av fremtidig drivstoffbehov. Nå øker selskapet andelen i en periode hvor oljeprisen har vært ganske svak. Slike tap oppstår for alle flyselskapene når oljeprisen faller og således uproblematisk,» skriver han i en epost.

Han tror ifølge avisen Norwegian-sjef Bjørn Kjos styrer unna kriseemisjon:

«Vi kan ikke utelukke at selskapet må hente inn ny kapital, men det er nok ikke foretrukket og kun ett av flere tiltak selskapet vurderer. I utgangspunktet tror jeg selskapet jobber med å styrke balansen ved å selge eldre fly og inngå et «joint venture» for deler av flåten.»

Les også: Aksjekursen kan halvere seg

I rapporten med trafikktallene torsdag gikk det frem at Norwegian anslår et tap på 1.322 millioner kroner knyttet til kontrakter og opsjoner hittil i kvartalet per utgangen av november, inkludert et tap på 1.457 millioner kroner knyttet til urealiserte sikringsposisjoner.