Børs og finans

Røkke-selskap fusjonerer

First Geo fusjonerer med AGR.

Kjell Inge Røkke - Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
7. desember 2018 - 14.29

Akastor-eide First Geo fusjonerer ifølge en melding fra Akastor med AGR Bidco.

Selskapet vil ha navnet AGR, og Akastor vil eie 100 prosent av aksjene i selskapet, samt 55 prosent av de økonomiske interessene.

Aksjonærene i AGR vil eie de økonomiske interessene på resterende 45 prosent.

- Jeg er fornøyd med at Akastor fortsetter å finne industrielle transaksjoner som synliggjør verdien i porteføljen vår. Med First Geo som vårt bidrag, har vi skapt et et nytt globalt selskap å bygge på i årene som kommer, sier konsernsjef Karl Erik Kjelstad i Akastor.

- Endret markedsdynamikk og press på marginene fremtviner en fundamental endring i hvordan vi styrer forretningen vår. Vi er glade for å ha funnet en så god match i First Geo, noe som gjør oss i stand til å tilby et enda bredere og dypere tilbud av tjenester til kundene våre, sier Svein Sollund, den nåværende sjefen for AGR, som vil lede det fusjonerte selskapet.

På konsolidert basis vil det sammenslåtte selskapet ha inntekter på 500 millioner kroner og EBITDA på 18 millioner kroner hittil i år.