Børs og finans

Selger Plantasjen-bygg til Malling for ukjent beløp

Pangea Property Partners var rådgiver for Oslo Pensjonsforsikring i forbindelse med salget av nok en Plantasjen-eiendom. 

Plantasjen i Gardermoen Næringspark. Foto: Oslo Pensjonsforsikring.

Plantasjen i Gardermoen Næringspark. Foto: Oslo Pensjonsforsikring.

Artikkel av: Are  Strandli
10. desember 2018 - 10.37

Oslo Pensjonsforsikring (OPF) har solgt et næringsbygg belligende i Gardermoen Næringspark til Mailling & Co Eiendomsfond for et ukjent beløp.

Det opplyser Pangea Property Partners, rådgiver for Oslo Pensjonsforsikring, mandag.

Bygget på 3.600 kvadratmeter som ble ferdigstilt i 2009 og har vært forvaltet av Malling & Co, er fullt utleid til Plantasjen i en avtale som har en gjenstående varighet på nær 17 år.

Det blir dermed det fjerde Plantasjen-bygget OPF selger i år etter salget av tre Plantasjen-eiendommer i Finland til Ragde - også da med Pangea som rådgiver.

Milliardresultat

Oslo Pensjonsforsikring eier en rekke eiendommer i Oslo og andre deler av landet, derav kontorbygg, hotelleiendommer, samt industri- og logistikkbygg.

I fjor var avkastningen på kundenes pensjonsmidler på 9,2 prosent, opp fra 5,3 prosent i 2016.

Det er den høyeste avkastningen selskapet har oppnådd på 12 år.

- Nøkkelen til en lønnsom pensjonsordning ligger i god avkastning og lave kostnader. Vi skal fortsette å jakte på alle mulighetene vi har for det skal forbli lønnsomt å være kunde i OPF og å være eier, uttalte adm.dir. Åmund T. Lunde da han presenterte resultatet i mai i år.

Resultatet på 1.166 millioner kroner i 2017 er, med unntak av 2015 som innebar store engangseffekter, selskapets beste års­resultat noensinne.