Børs og finans

Sveaas bladde opp 70.000 for første natt i ny suite

Investor Christen Sveaas vant auksjonen på Theatercaféen onsdag kveld.

Christen Sveaas - Foto: Iván Kverme/Finansavisen

Christen Sveaas - Foto: Iván Kverme/Finansavisen

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
13. desember 2018 - 10.20

Stemningen var god på Theatercaféen onsdag kveld da Hotel Continental auksjonerte bort første natt i ny suite. Budrunden startet klokken 22.00, og høyeste bud skal ha vært på 70.000 kroner, og kommet fra investor og eier av Kistefos Christen Sveaas.

«He-he, det kan jeg bekrefte, ja.  Men jeg skal gi bort den første natten i den fine suiten da», skriver Sveaas i en epost til Hegnar.no.

Kveldens auksjonarius var Knut Forsberg fra Blomquist. Beløpet i sin helhet doneres til Kreftforeningen.

Den nye suiten er på cirka 200 kvadratmeter, og inneholder blant annet eget fitnessrom, flygel, gasspeis, steambadstue og to terrasser.

Sveaas skal ha vært i godt selskap med en rekke finanskjendiser onsdag kveld, som Harald Moræus Hansen, Tore Aksel Voldberg, brødrene Øystein og Torstein Tvenge, Jan Haudemann-Andersen og Einar Greve.

Petter Stordalen satt på et annet bord i nærheten med sitt selskap.

Sveaas er ifølge bladet Kapital oppført med en nettoformue på 5,50 milliarder kroner, og troner på plass nummer 40 på listen Norges 400 rikeste.

På listen Næringslivets Mektigste finner vi ham på plass 72.

Les mer om Norges 400 rikeste her

Nytt rekordår

Det tradisjonsrike hotellet i Oslo økte inntektene i fjor, til tross for igangsetting av ombyggingsprosjekt. Konsernet Continental Tobakk AS fikk et resultat etter skatt på 25,32 millioner kroner i 2017, mot 21,28 millioner kroner året før.

Driftsresultatet endte på 50,83 millioner kroner i fjor, mot 46,87 millioner kroner i 2016.

Konsernets driftsinntekter beløp seg til 273,35 millioner kroner i 2017, opp fra 268,37 millioner kroner året før.

- Det ble et nytt rekordår?

- Det gjorde det. Beste driftsresultatet ever, kommenterte en fornøyd fjerdegenerasjonseier Elisabeth Brochmann til Hegnar.no i september.

Les også: Bygger om for 270 millioner - nytt rekordår

Ombygging

Brochmann var spesielt fornøyd med økningen i både omsetning og driftsresultat, ettersom aktiviteten var noe lavere grunnet ombyggingsprosjektet som ble igangsatt i desember i 2017.

- Vi stengte en del hotellrom allerede tidlig i desember i fjor. I tillegg måtte vi ta hensyn til prosjektet i forhold til møter og selskaper.

Renoveringen skal etter planen være ferdig til jul, noe den nå også ser ut til å være, og kostnadene for prosjektet lyder på 270 millioner kroner.

- Og på toppen har vi fått lov til å bygge cirka 130 kvadratmeter, så nå bygger vi en suite på 240 kvadratmeter som blir selve kronen på verket, fortalte hotelleieren.

De siste ti årene er det brukt hele 800 millioner kroner på ombygging.