Børs og finans

- Veldig gledelig

Svensk førjulsgave til Bjørn Kjos

Flyskatten i Sverige forsvinner. Norwegian og konsernsjef Bjørn Kjos ønsker avskaffelsen velkommen og varsler at det byr på store muligheter. 

Bjørn Kjos - Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Bjørn Kjos - Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Artikkel av: Are  Strandli
13. desember 2018 - 15.33

Forslaget til statsbudsjett hos Sverige ble vedtatt av Riksdagen onsdag. Budsjettet innebærer blant annet at flyskatten forsvinner.

Dermed fikk Bjørn Kjos og flyselskapet Norwegian en aldri så liten førjulsgave.

– Denne beskjeden er veldig gledelig og innebærer at vi ser positivt på å øke tilgjengeligheten i Sverige, sier han i en kommentar.

Målet med flyskatten er å redusere flybransjens påvirkning på miljøet, men Kjos mener det er feil måte å angripe problemet på.

-Det er viktig for oss å bidra til en bærekraftig flybransje, men det er utslippene som skal ned, ikke reisevirksomheten, sier han, og legger til at selskapet, med sin nye, drivstoffeffektive fly, bidrar til å redusere utslippene allerede i dag.

Ifølge Norwegian har tilgjengeligheten blitt redusert i flere land som har innført tilsvarende flyskatter, noe som også er tilfellet i Sverige.

«Sverige er et avlangt land med store avstander der bra flyforbindelser er avgjørende for tilgjengeligheten», skriver flyselskapet i en pressemelding.

Som følge av at flyskatten tas bort, åpner Norwegian for flere nye avganger og nye direkteruter