An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

USAs finansminister fikk forsikringer fra storbankene

USAs finansminister Steven Mnuchin ringte søndag sjefene i de seks største bankene i landet og fikk blant annet bekreftet at de har «god likviditet».

Foto: AP Photo/Evan Vucc

Foto: AP Photo/Evan Vucc

Artikkel av: NTB
24. desember 2018 - 07.31

Midt i de urolige tidene i USA har finansministeren selv plukket opp telefonen og ringt storbankene for å få høre hva status er. Mnuchin meldte selv om samtalene på Twitter søndag lokal tid.

Banksjefene i Bank of America, Citi, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Morgan Stanley og Wells Fargo, «bekreftet at de har god likviditet tilgjengelig for utlån og alle andre markedsoperasjoner».

– Vi fortsetter å se sterk økonomisk vekst i den amerikanske økonomien med robust aktivitet fra forbrukere og næringsliv, skriver Mnuchin i uttalelsen på Twitter, uten å gå inn på flere detaljer fra samtalene han har hatt med banksjefene.

Det er stor uro på børsene i USA for tiden, der aksjemarkedet er preget av sentralbankens beslutning om å heve renten. Beslutningen har bidratt til at amerikanske aksjer går mot den verste desembermåneden siden den store økonomiske depresjonen på 1930-tallet.

I USA er også alle offentlige etater nedstengt for tiden, i en såkalt «shutdown» som ifølge Det hvite hus' budsjettsjef Mick Mulvaney sier kan komme til å vare til over nyttår.

Dette er andre gang i løpet av helga Mnuchin er ute på Twitter for å orientere om tingenes tilstand. Lørdag brukte finansministeren Twitter til å presisere president Donald Trumps uttalelser. Trump skal blant annet ha sagt til Mnuchin at han er fullstendig uenig i sentralbankens fremgangsmåte, med hensyn til renteheving.

(©NTB)