Børs og finans

Vipps inngår samarbeid med nettgigant

Berit Svendsen, Vipps’ internasjonale direktør, møtte Sparebanken Vest i Bergen tirsdag, og lanserte med det en nyhet.

Berit Svendsen - Foto: Finansavisen

Berit Svendsen - Foto: Finansavisen

Artikkel av: Martine Holøien
11. desember 2018 - 12.05

Vipps inngår samarbeid med den kinesiske betalingstjenesten Alipay, som er en del av netthandelsgiganten Alibaba, ifølge DN.

I første omgang skal norske brukersteder ta imot kinesiske Alipay-kunder i butikkene og motta betaling med Alipays QR-koder på mobilen. 

- Det er en av de viktigste aktørene i verden innen betaling og kinesere har gått rett fra å bruke kontanter til mobil for betaling. De hopper forbi kredittkortet, sier Svendsen til DN.

Den første avtalen handler ifølge avisen om å dele på teknologi og infrastruktur, men ikke å bruke Vipps i utlandet. Kinesiske kunder bruke egen Alipay-app når de er i andre land.

- Kinesere kan handle på akkurat samme måte som hjemme. Dette er en effektiv løsning som gjør at handelsstanden får bedre alternativ enn andre betalingsmåter, sier Svendsen til avisen.

I Bergen er over 30 brukersteder klare for å ta imot Alipay-kunder. I januar 2019 lanseres tjenesten hos de første butikkene i Oslo. Senere kan også deler av Vipps-teknologien tas til andre land.