Børs og finans

Anbefaler ikke lenger «kjøp» av Norwegian

Analytikerne i Nordea Markets tar grep.

Bjørn Kjos - Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Bjørn Kjos - Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
2. januar 2019 - 09.12

Nordea Markets nedgraderer ifølge en oppdatering anbefalingen på Norwegian Air Shuttle til «hold» fra «kjøp», skriver TDN Direkt.

Årsaken til nedgraderingen skyldes økt finansiell risiko den seneste tiden, men meglerhuset understreker at de fortsatt har troen på Norwegians strategi og evne til å levere i et langsiktig perspektiv.

«Selskapet kan stå i fare for å bryte egenkapitalkravet på 1,5 milliarder kroner i 1. kvartal 2019, avhengig av resultatet i 4. kvartal 2018 og 1. kvartal 2019. I tillegg til å selge eiendeler, forsøker Norwegian å etablere et joint venture for flåten, for å redusere risiko og realisere gevinster. Vi utelukker ikke enda en emisjon for å stryke balansen, og understreker at et salg til IAG fortsatt er en sannsynlig utvei», heter det fra analytikerne.

Nordea Markets legger til at de anerkjenner at selskapet jobber med å forbedre den finansielle situasjonen.