Børs og finans

Andresen kliner til – kjøper aksjer for flere hundre millioner

Foto: Iván Kverme.

Foto: Iván Kverme.

Artikkel av:  Redaksjonen
15. januar 2019 - 10.45

(Finansavisen): I desember i fjor omtalte Finansavisen at Ferd hadde tapt 230 millioner på XXL-aksjer på papiret, etter at Andresen-familiens investeringsselskap Ferd startet å hamstre aksjer for om lag ett år siden.

XXL-aksjen falt som en stein gjennom fjoråret, og nådde i slutten av desember et nytt bunnpunkt.

Etter Finansavisens beregninger hadde Ferd brukt rundt 360 millioner kroner på å kjøpe XXL-aksjer fra slutten av 2017 frem til før XXL-fallet tiltok i slutten av desember i fjor.

Etter dette har Ferd fortsatt å hamstre XXL-aksjer, blant annet kjøpte selskapet 3,66 millioner aksjer 19. desember. Frem til nyttår hadde Ferd i desember kjøpt 4,1 millioner XXL-aksjer. I forrige uke fortsatte Andresen-selskapet å øke eierandelen, ved å kjøpe ytterligere 3,1 millioner aksjer.

Basert på en snittkurs på 26,74 kroner mellom 19. desember og 11. januar, betyr det at Ferd har kjøpt XXL-aksjer for 194 millioner kroner den seneste måneden, skriver Finansavisen.

Ferd sitter nå på 12,06 millioner XXL-aksjer, som tilsvarer 8,67 prosent av selskapet og gjør selskapet til nest største aksjonær i sportskjeden.

Finansavisen har vært i kontakt med Johan H. Andresen for en kommentar til XXL-kjøpene. Andresen opplyser at Ferd ikke kommenterer enkeltselskaper i den børsnoterte delen av porteføljen.

Av analytikerne som følger selskapet har kun to av 14 kjøpsanbefaling på selskapet, ifølge Bloomberg.

Tirsdag omsettes aksjen for 28,30 kroner, opp 2,54 prosent.