An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Blandet stemning i Asia

Det er variert stemning på børsene i Asia. Investorene venter nå i spenning.

Foto: Behrouz MEHRI / AFP

Foto: Behrouz MEHRI / AFP

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
8. januar 2019 - 07.11

Det er blandet stemning i Asia tirsdag morgen.

I Japan klatrer Nikkei 0,99 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,55 prosent.

Shanghai Composite faller derimot 0,33 prosent, og CSI 300 er ned 0,28 prosent. Hang Seng i Hong Kong svekkes 0,08 prosent.

Kospi i Sør-Korea er ned 0,62 prosent, mens S&P/ASX 200-indeksen i Australia stiger 0,69 prosent og Straits Times er opp 0,37 prosent.

Investorene er nå spente på handelssamtalene mellom USA og Kina. Trump-administrasjonen har ifølge Bloomberg News uttrykt optimisme, og mener det er mulig å få til en "rimelig" avtale med Kina, som har sendt en av sine toppforhandlere til møtet.

Det er også avventende stemning i forkant av Donald Trumps TV-sendte tale tirsdag, og investorene vil ifølge Bloomberg trolig følge nøye med for å lete etter signaler på at de amerikanske myndighetenes shutdown snart kan være over.

Blant annet Fed-sjef Jerome Powells uttalelser fredag var med på å løfte stemningen både i Asia og på Wall Street mandag.

- Investorene er glade for å følge den positive utviklingen, men er fortsatt forsiktige etter de kraftige fallene vi har sett de siste ukene og månedene, sier Nick Twidale i Rakuten Securities Australia til Bloomberg News.

- Tradere er fortsatt svært oppmerksomme på de ulike geopolitiske faktorene, som i stor grad har påvirket markedsflyten de siste tolv månedene, fortsatt er relevante, påpeker han.