Børs og finans

Bred børsoppgang i Asia

De asiatiske aksjene klatrer oppover mandag morgen.

Foto: REUTERS/Aly Song

Foto: REUTERS/Aly Song

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
21. januar 2019 - 07.02

Januar-rallyet fortsetter og de asiatiske børsene klatrer oppover mandag morgen.

I Japan stiger Nikkei 0,07 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,40 prosent.

Shanghai Composite i Kina styrkes 0,33 prosent, og CSI 300 er opp 0,29 prosent. Hang Seng i Hong Kong klatrer 0,23 prosent.

Kospi i Sør-Korea faller derimot 0,03 prosent, mens S&P/ASX 200-indeksen i Australia er opp 0,18 prosent og Straits Times i Singapore stiger 0,35 prosent.

Handelskrigen

Ifølge Bloomberg News har investorene fortsatt tillit til at handelssspenningene vil avta, og det er optimistisk stemning før neste runde av handelssamtaler mellom USA og Kina.

En ny rapport viser at Kina har lagt frem forslag om å øke importen fra USA kraftig. Forslaget omhandler et 6-årig program som skal redusere kinesernes handelsoverskudd med USA fra 323 milliarder dollar til null innen 2024.

Dette impliserer at kineserne vil øke importen fra USA med mer enn én billion dollar årlig fra dagens nivåer.

Når det kommer til intellektuell kapital er imidlertid forhandlingene vanskeligere, og ifølge Bloomberg News har diskusjonene her dreid seg mer om å lufte klager enn konstruktive forhandlinger.

Nøkkeltall fra Kina viste mandag morgen at økonomien vokser saktere, og det er 28 år siden BNP-veksten sist var like svak som den var i fjor.