An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Dunker inn kontrakt til Maersk-duo

To av de nye ankerhåndtererne til Maersk Supply Service skal bistå Chevron "down under. 

Maersk Mariner. Foto: Maersk Supply Services.

Maersk Mariner. Foto: Maersk Supply Services.

Artikkel av: Are  Strandli
10. januar 2019 - 12.11

Offshorerederiet Maersk Supply Service er blitt tildelt en kontrakt med Chevron Australia for to av sine nye ankerhåndteringsfartøy.

«Maersk Mariner» og «Maersk Master» skal bidra med tauing, ankerhåndtering, supply- og WROV-tjenester for boreprogrammet Gorgon Stage 2 utenfor kysten av Vest-Australia.

Oppstart er planlagt til andre kvartal 2019.

- Vi er stolte over å få muligheten til å benytte de avanserte evnene til disse nye fartøyene til å levere en overlegen service, og bidra til offshoreutviklingen av dette viktige prosjektet for regionen, sier kommersiell sjef for Asia Pacific David Lofthouse i Maersk Supply Service.

Begge ankerhåndtererne har jobbet i Vest-Australia siden henholdsvis september 2017 og mars 2018, hvor de vil være til oppstart av den nye kontrakten.

«Maersk Mariner» og «Maersk Master» er de første fartøyene i offshorerederiets serie med nybygg som har fått navnet «Starfish».

Byggingen har foregått ved Kleven Verft, og fartøyene er designet for å minimere drivstoff-forbruket, samt maksimere driftssikkerheten og sikkerheten om bord.

Totalt fem av seriens seks nybygg er levert. Det siste ventes å bli levert fra Kleven i slutten av januar.