Børs og finans

Dunker inn kontrakt til Maersk-duo

To av de nye ankerhåndtererne til Maersk Supply Service skal bistå Chevron "down under. 

Maersk Mariner. Foto: Maersk Supply Services.

Maersk Mariner. Foto: Maersk Supply Services.

Artikkel av: Are  Strandli
10. januar 2019 - 12.11

Offshorerederiet Maersk Supply Service er blitt tildelt en kontrakt med Chevron Australia for to av sine nye ankerhåndteringsfartøy.

«Maersk Mariner» og «Maersk Master» skal bidra med tauing, ankerhåndtering, supply- og WROV-tjenester for boreprogrammet Gorgon Stage 2 utenfor kysten av Vest-Australia.

Oppstart er planlagt til andre kvartal 2019.

- Vi er stolte over å få muligheten til å benytte de avanserte evnene til disse nye fartøyene til å levere en overlegen service, og bidra til offshoreutviklingen av dette viktige prosjektet for regionen, sier kommersiell sjef for Asia Pacific David Lofthouse i Maersk Supply Service.

Begge ankerhåndtererne har jobbet i Vest-Australia siden henholdsvis september 2017 og mars 2018, hvor de vil være til oppstart av den nye kontrakten.

«Maersk Mariner» og «Maersk Master» er de første fartøyene i offshorerederiets serie med nybygg som har fått navnet «Starfish».

Byggingen har foregått ved Kleven Verft, og fartøyene er designet for å minimere drivstoff-forbruket, samt maksimere driftssikkerheten og sikkerheten om bord.

Totalt fem av seriens seks nybygg er levert. Det siste ventes å bli levert fra Kleven i slutten av januar.