Børs og finans

Hedgefond-forvalter tror på ti nye år med børsoppgang

Jeffrey Vinik relanserer sitt eget hedgefond, og han har spesielt tro på én sektor.

Foto: Dirk Shadd/Tampa Bay Times via AP

Foto: Dirk Shadd/Tampa Bay Times via AP

Artikkel av: Njål Eivind Kleiven
10. januar 2019 - 19.43

Den anerkjente hegdefond-forvalteren Jeffrey Vinik er på ingen måte bekymret for at markedene skal gå på en skikkelig smell.

Den tidligere Fidelity Investments-forvalteren tror på stigende aksjekurser i 10 år til, tross manges frykt for en overopphetet amerikansk økonomi og svakere vekst i Kina.

- Jeg tror at vi befinner oss i et sekulært bullmarked. I ettertid - noe jeg ikke visste på den tiden - startet det i 2009, og hvis jeg måtte gjette, er vi bare halvveis igjennom, drevet av god økonomisk vekst og lav inflasjon, sier Vinik til CNBC.

I et fondsmarked der aktiv forvaltning møter sterk konkurranse fra mer passive strategier, og flere store hedgefond legger ned, relanserer Vinik sitt eget fond som han la ned i 2013.

Vinik, som leverte hele 17 prosent årlig avkastning som forvalter fra midten av 90-tallet til 2013, har spesielt tro på én sektor.

- Teknologi er midt i en 20 år lang oppgangsperiode, akkurat som markedet, sier 59-åringen. Han mener også at bygningsmaterialer ser interessant ut.

- Stock pickers market

Vinik sverger til sin fundamentale bottom-up-strategi og tror at aksjeplukking vil kunne gi meravkastning i tiden fremover.

- Jeg tror dette er en utrolig mulighet for gammeldags aksjeplukking. Selv om markedene har blitt mer konkurranseutsatte over tid, tror jeg at det brede skiftet fra aktive til passive strategier vil gi store muligheter for fundamentale aksjeplukkere som meg, sier Vinik til CNBC før han legger til.

- Jeg kan bare en måte å investere på, og det er god, gammeldags aksjeplukking.