Børs og finans

Aksjerally etter kapitalutvidelse

Idex henter 214 mill.

Emisjon gjort til betydelig premie, gir kjempeløft for fingeravtrykksensor-selskapet som vurderer børsnotering internasjonalt. 

Foto: Idex' hjemmeside

Foto: Idex' hjemmeside

Artikkel av: Are  Strandli
30. januar 2019 - 09.07

- Vi er henrykt over å sikre denne finansieringen fra eksisterende aksjonærer sånn at vi er i stand til å fullt ut kapitalisere på nivået av den forventede etterspørselen etter våre løsninger, sier konsernsjef Stan Swearingen i Idex.

Onsdag morgen opplyser fingeravtrykksensor-selskapet at det har fullført en emisjon på 214 millioner kroner rettet mot eksisterende aksjonærer, inkludert Woodford Investment Management, Invesco, samt personer i ledelsen og styret. 

Styreleder Morten Opstad, styremedlem Andy MacLeod, samt konsernsjef Swearingen og finansdirektør Henrik Knudtzon, har alle tegnet seg for aksjer. 

Førstnevnte og sistnevnte tegnet seg for 100.000 aksjer hver, mens MacLeod og Swearingen tegnet seg for henholdsvis 140.0000 og 250.000 aksjer.

Totalt blir det utstedt vel 53,4 millioner aksjer til kurs fire kroner. 

Kapitalutvidelsen skal gjøre selskapet i stand til å møte krav til kapital og arbeidskapital, og styret forventer at beløpet vil være tilstrekkelig til å gjøre selskapet lønnsomt. 

Vurderer internasjonal notering

Stor interesse fra potensielle partnere globalt, gjør at selskapet er i diskusjoner om enda dypere strategisk samarbeid, noe som kan resultere i ytterligere en egenkapitalinvestering, opplyses det. 

I tillegg ser selskapet på løsninger om å notere aksjene på en internasjonal børs, som London Stock Exchange eller Nasdaq. 

- Idex anerkjenner også den internasjonale komposisjonen av aksjonærer og ser det som stadig viktigere å nå en bredere og strategisk investorbase, heter det. 

Aksjen stiger 22 prosent til 3,88 kroner.