Børs og finans

Investor: - Å eie aksjen er ganske uinteressant

Investor Kjetil Holta mener Apple har priset seg veldig ut.

Kjetil Holta. Foto: Finansavisen

Kjetil Holta. Foto: Finansavisen

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
4. januar 2019 - 07.45

Apple smalt torsdag ned 10 prosent etter første resultatvarsel på nesten 20 år. Milliardær og investor Kjetil Holta har solgt seg ut av Apple for lengst - og vet hvorfor han ikke vil inn igjen, skriver Dagens Næringsliv.

- Jeg føler de har priset seg veldig ut på de nye telefonene sine, sier investor Kjetil Holta i Holta Invest til avisen.

Han var i mange år aksjonær i Apple, med god gevinst, men solgte seg ut for to år siden og erkjenner at det var en liten tabbe da aksjen hoppet i været like etter. De siste tre månedene har imidlertid aksjen falt 37 prosent på børs.

- Jeg er glad i Apple-produkter, men å eie aksjen er ganske uinteressant. På hardware ligger de ganske dårlig an, sier Holta.

- De har havnet på et blindspor. Veldig mye av veksten deres kommer fra prisøkning på produkter, og selvfølgelig fra Itunes-biten. Den vokser veldig bra og er ganske sunn. Det kommer nok til å vokse i årene som kommer, men på hardware tror jeg det kan bli tøft altså, sier investoren til DN.