An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Japanske aksjer fyker opp

Foto: REUTERS/Toru Hanai

Foto: REUTERS/Toru Hanai

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
7. januar 2019 - 06.50

Det er god stemning på børsene i Asia mandag morgen.

Årsaken til børsoppgangen er ifølge Bloomberg News uttalelser fra den amerikanske sentralbanken (Fed), samt lettelser i den kinesiske pengepolitikken.

I Japan klatrer Nikkei 2,66 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 2,89 prosent.

Shanghai Composite i Kina stiger 0,40 prosent, og CSI 300 klatrer 0,27 prosent. Hang Seng i Hong Kong styrker seg 0,78 prosent.

Kospi i Sør-Korea er opp 1,36 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia stiger 1,14 prosent, mens Straits Times i Singapore klatrer 1,19 prosent.

Fed

USAs sentralbanksjef Jerome Powell uttalte under en konferanse i Atlanta fredag at han ikke vil gå av selv om president Donald Trump ber om det. I tillegg gjorde han det klart at han vil være tålmodig når det gjelder å øke renten.

- Det er ingen vei framover som er bestemt på forhånd. Siden inflasjonen er så lav som den er, vil vi ta det med ro og se hvordan økonomien utvikler seg, uttalte han, ifølge NTB.

Powells uttalelser letter bekymrede investorer, og fredag var det igjen full fres på Wall Street.

- Fremover tror jeg ikke det er sannsynlig at vi får se den type situasjon hvor aksjene faller 20 prosent i løpet av seks uker, men generelt vil volatiliteten være høyere enn det vi så i 2017 og i første halvdel av 2018, sier porteføljeforvalter i Kapstream Capital, Raymond Lee, til Bloomberg News.

- Fremover tror