Børs og finans

- Jeg hadde tatt de pengene og puttet alt i aksjemarkedet

Skagens investeringsdirektør har kun ett marked for øye.

Alexandra Morris - Foto: Iván Kverme/Finansavisen

Alexandra Morris - Foto: Iván Kverme/Finansavisen

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
9. januar 2019 - 09.00

Fjorårets spådom endte med skivebom. Men investeringsdirektør Alexandra Morris er skråsikker på at hun i lengden vil gi kundene gullkantet avkastning, skriver Dagens Næringsliv.

I 2018 spådde Morris at fremvoksende markeder ville stå igjen som fjorårets vinner, men tok kraftig feil. Hun har imidlertid langt fra mistet troen.

- Fremvoksende markeder er 20–40 prosent lavere priset enn resten av aksjemarkedet, sier investeringsdirektøren til DN, og har også langsiktige råd til journalisten.

- Du er jo ung og skal spare gjennom å nedbetale lån. Så er spørsmålet hvor mye skal du spare ekstra til pensjon. Hadde jeg vært deg, hadde jeg tatt de pengene og puttet alt i aksjemarkedet, og kanskje spesielt i vekstmarkedet, sier hun.

- Utviklede markeder vil etter hvert utgjøre mindre enn halvparten av globalt bnp. De vokser mindre og mer av økonomien i de landene er allerede på børsen. De er allerede blitt «verdipapirifisert», mens fremvoksende markeder har mer å gå på. Det er mindre som er på børs, sier Morris til avisen.