Børs og finans

Kepler Cheuvreux-analytiker: - De gir noen hint

Røkke-aksje hever seg etter nyheter torsdag.

Kjell Inge Røkke - Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix

Kjell Inge Røkke - Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
10. januar 2019 - 13.51

Aker har god utvikling på Oslo Børs torsdag ettermiddag etter oppdatering fra Aker Energy om storfunn utenfor Ghana. Aksjen løftes i skrivende stund 6,50 prosent til 558 kroner, omsatt for 167 millioner kroner.

Aksjen har dermed roet seg ned etter å ha vært oppe i 574 kroner på det høyeste i dag.

Les også: Gjør storfunn utenfor Ghana

- De gir noen hint

Analytiker Magnus Olsvik i Kepler Cheuvreux mener ifølge TDN Direkt dagens kursoppgang er overraskende, med tanke på at dagens oppdatering i hovedsak bekrefter det selskapet kommuniserte for ett år siden, nemlig at det er olje i prospektet.

- De gir noen hint om at de planlegger flere brønner, som kan gi større potensiale opp mot en milliard fat totalt. Jeg vil ikke si at det er noe dramatisk sånn sett, sier han til nyhetsbyrået.

Aker Energy estimerer at med de to neste brønnene som skal bores, kan de totale volumene som inngår i utviklingsplanen potensielt øke til mellom 600 og 1.000 millioner fat.

- For det første er det ikke så voldsomt mye opp, og det er et estimat før man har boret noe som helst, sier Olsvik.

- Mest komfortabelt

Han tror ifølge TDN Direkt aksjekursen stiger på grunn av bekreftelse av at oljen i fase én er tilstede, og at utviklingen går som planlagt.

- For vår del er dette det som er mest komfortabelt, med tanke på at vi har modellert fase én for Aker Energy og lagt den inn i vår verdsettelse av Aker, sier han.