An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Børs og finans

Meglerhus roper «selg» - REC faller 8,5 prosent

Meglkerhus nedgraderer sin anbefaling og aksjen faller markant.

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
21. januar 2019 - 10.44

Sparebank 1 Markets nedgraderer sin anbefaling på REC fra nøytral til salg, melder TDN Direkt.

Kursmålet settes til 0,40 kroner.

Meglerhuset mener ifølge nyhetsbyrået at kombinasjonen av et svakt polysilisium-marked og en begrenset kontantandel i selskapet gir en høy sannsynlighet for nedstigning av Moses Lake eller behov for emisjon innen de neste 12 måneder.

Sparebank 1 Markets påpeker at det er tre hendelser som kan akselerere behovet for ekstern finansiering - erstatningslånet på 25 millioner dollar, et skattekrav på 30 millioner dollar, samt endring i arbeidskapital på rundt 32 millioner dollar.

«Skattekravet kan i det verste tilfellet bli en betaling på 250 millioner dollar, hvilket kan bety konkurs for selskapet. Selv i det det beste scenarioet, der Kina kutter importskatt på polysilisium, tror vi REC kan behøve ekstern finansiering for å øke kapasiteten», skriver meglerhuset.

- I helgen videreførte Kina toll på silisium ett år til, og i våre estimater er REC tom for penger innen 12 måneder. I tillegg har REC en skattesak som jeg føler er 50/50 om de vinner eller taper. Taper de den er de i beste fall tom for penger, i verste fall konkurs. I det beste scenarioet er aksjen verdt ca en krone, men det virker som best case uansett er en emisjon, sier analytiker i Sparebank 1 Markets, Jonas Meyer, til TDN Direkt.

REC-aksjen faller mandag formiddag 0,59 prosent til 0,649 kroner.

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.