Børs og finans

Nordea Markets nedgraderer anbefaling

Analytikerne opererer nå med en en hold-anbefaling.

Adm. direktør Rolv Erik Ryssdal i Schibsted. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Adm. direktør Rolv Erik Ryssdal i Schibsted. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
10. januar 2019 - 09.28

Nordea Markets nedgraderer ifølge en oppdatering sin anbefaling på Schibsted til en hold-anbefaling, skriver TDN Direkt.

«Etter Schibsteds seneste solide relative utvikling, ser vi kun fem prosent oppside til vår verdsettelse på 338 kroner, og mener at mye av konglomeratrabatten har blitt eliminert etter annonseringen om utskillelse av Schibsted sin internasjonale virksomhet (MPI)», skriver meglerhuset.

Meglerhuset legger til at de kun er én prosent under konsensus sitt ebitda-estimat for 4. kvartal, men vektlegger ifølge nyhetsbyrået at effekten av uroligheter i Frankrike og fortsatt svakt marked for Lendo øker risikoen for disse tallene.

«Vi tror at Schibsted fortsatt vil delta i verdiskapende M&A-aktivitet etter utskillelsen av MPI i 2. kvartal 2019. På kort sikt ser vi allikevel ikke tilstrekkelig forhold mellom risiko og avkast til å tiltrekke kjøpere og nedgraderer derfor vår anbefaling til hold», heter.