Børs og finans

Ny Tyskland-kontrakt til Data Respons

Aksjen klatrer 0,47 prosent til 21,4 kroner. 

Kenneth Ragnvaldsen. Foto: Finansavisen.

Kenneth Ragnvaldsen. Foto: Finansavisen.

Artikkel av: Nicolai C. Steckmest Sivertsen
11. januar 2019 - 12.28

Data Respons har inngått kontrakter verdt 40 millioner kroner med en ledende aktør innen automotive i Tyskland.

Det skriver selskapet i en børsmelding fredag. 

Kontraktene omfatter utvikling av softwareløsninger for prosessering av sanntidsinformasjon samt avanserte kommunikasjonsløsninger og applikasjoner som skal integreres mot ulike optimerings og styringssystemer.

Nisjeleverandør med sterk etterspørsel

Leveransene er del av langsiktige og forretningskritiske utviklingsprosjekter som vil foregå over mange år. Kontraktsomfanget er forventet å øke betydelig utover året og videre fremover, ifølge meldingen. 

- Data Respons er en nisjeleverandør av spesialisttjenester og high-tech løsninger til flere ledende aktører innen transport- og kjøretøysindustrien (biler, lastebiler og andre nyttekjøretøy). Når kjøretøyene blir mer avanserte med stadig mer software øker kompleksiteten og stiller høye krav til både systemforståelse og domenekompetanse, sier konsernsjef i Data Respons, Kenneth Ragnvaldsen. 

- Våre kunder, og bransjen for øvrig, øker R&D avtrykket innenfor våre kjerneområder og vi opplever derfor sterk etterspørsel etter våre tjenester. 

Data Respons-aksjen er i skrivende stund opp 0,47 prosent til 21,4 kroner. På ett år er derimot aksjen ned 15,88 prosent, etter en solid nedgang på om lag syv prosent siste måned.