Børs og finans

Quantafuel vurderer ny emisjon

Selskapets første fabrikk blir dyrere enn planlagt. Nå skal Quantafuel møte investorer for å få inn mer penger. 

Illustrasjon: Quantafuel.

Illustrasjon: Quantafuel.

Artikkel av: Are  Strandli
10. januar 2019 - 16.10

OTC-noterte Quantafuel som jobber med å omdanne plast til diesel, hentet i fjor sommer inn 150 millioner kroner gjennom en emisjon tilrettelagt av SpareBabnk 1 Markets.

Nå er det samme meglerhuset hyret inn igjen til en ny emisjon som er under vurdering, fremgår det av en melding torsdag.

Størrelsen og prisingen vil bli bestemt etter møter med potensielle investorer som starter i neste uke, opplyses det.

Selskapet har enda ikke startet kommersiell produksjon, men ifølge den nye meldingen er den første fabrikken som ligger i Skive i Danmark nå mer enn 50 prosent fullført.

Den første oljen ventes i juni i år.

- Selv om fabrikk-investeringene vil bli høyere enn planlagt, er byggeprogresjonen fortsatt tilfredsstillende og prosjektøkonomien forblir attraktiv, skriver selskapet.

I tredjekvartalsrapporten ble det anslått at investeringsbudsjettet, som da var på 22,5 millioner dollar, var nesten 30 prosent høyere enn planlagt. 

Det ventes at tilbakebetalingstiden for den første fasen vil være om lag 2,4 år fra starten av den kommersielle produksjonen, mens en ekspansjon vil gi en enda mer attraktiv avkastning. 

For selskapet som tidligere har annonsert planer om børsnotering i 2019, har aksjekursutviklingen vært heller svak siden introduksjonen på OTC-listen i juni i fjor.

Basert på en kurs på 68 kroner ble selskapet priset til rett under 500 millioner kroner.

Syv måneder senere omsettes aksjen for 55 kroner, noe som en markedsverdi på rett under 400 millioner kroner, tilsvarende en nedgang på om lag 20 prosent.