Børs og finans

Rett opp på New York-børsen

AP Photo/Richard Drew/NTB/Scanpix.

AP Photo/Richard Drew/NTB/Scanpix.

Artikkel av: Stian Jacobsen
9. januar 2019 - 15.34

To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,33 prosent og står i 6.919,97 poeng, mens Dow Jones står i 23.908,21 poeng etter en oppgang på 0,51 prosent.

Signaler fra både president Donald Trump og mer pålitelige kilder - slik Nordea formulerte det i dagens morgenrapport - forteller om fremgang i handelsforhandlingene mellom Kina og USA.

- Optimisme knyttet til positivt utfall av handelsforhandlingene bringer noe mer stabilitet inn i markedene, og en løsning kan gi en etterlengtet positiv impuls til den økonomiske utviklingen, sier sjefstrateg Christian Lie i Danske Bank Wealth Management til Hegnar.no.

Danske Bank ser nå flere argumenter for at Kina og USA vil lande en handelsavtale.

- Det viktigste er at Trump stiller med svakere forhandlingskort enn tidligere, da amerikansk økonomi og amerikanske aksjemarkeder var i medvind. Amerikansk økonomi generelt og amerikanske aksjemarkeder spesielt viser nå store svakhetstegn. Og er det én ting Trump er avhengig av for å bli gjenvalgt, er det nettopp en sterk amerikansk økonomi og at børsene ikke faller så mye, forklarer Lie.