Børs og finans

Ser større oppside for Aker BP

Meglerhus spår oppgang for Aker BP og oppgraderer til kjøp.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
11. januar 2019 - 10.51

Stifel oppgraderer sin anbefaling på Aker BP fra salg til kjøp, melder TDN Direkt.

Meglerhuset oppjusterer samtidig kursmål fra 270 til 292 kroner.

De mener blant annet at markedet undervurderer Aker BP-virksomheten etter at kursen har falt 30 prosent fra toppnivået i 2018.

Kapitalmarkedsdag

Nordea Markets skriver i en rapport fredag at de er positive til Aker BP før selskapet skal gjennomføre sin kapitalmarkedsdag torsdag 17. januar, melder nyhetsbyrået.

«Vi mener at Aker BP tilbyr en attraktiv kombinasjon av sterk vekst og høye utbytter, som setter scenen for et investeringscase av kvalitet i 2019. Gitt selskapets nåværende kapitalstruktur ser vi begrenset nedsiderisiko i utbytteprofilen som ble skissert på kapitalmarkedsdagen i 2018, og vi forventer at dette vil bli bekreftet på kapitalmarkedsdagen for 2019, 17. januar», skriver Nordea.

På kapitalmarkedsdagen vil guidingen for 2019 bli fremlagt. Meglerhuset mener at dette vil trolig overskygge resultatet for 4. kvartal, som vil bli presentert 6. februar, og viser til at deres negative estimatrevidering reflekterer lavere oljeprisantagelser.

Nordea gjentar sin kjøpsanbefaling på aksjen med et kursmål på 322 kroner.

Aker BP klatrer fredag formiddag 2,04 prosent til 259,60 kroner. Aksjen har hittil i år steget 19,08 prosent, mens den de siste tolv månedene er opp 21,13 prosent.