Børs og finans

Smalt til i første runde - har hentet 20 mill. til nytt oljeselskap

Source Energy ble tildelt to lisenser i TFO2018 etter kapitalutvidelse. En "major stepping stone", mener meglerhus.

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: Are  Strandli
15. januar 2019 - 19.18

Oljeselskapet Source Energy som ble startet opp i fjor har hentet 20 millioner kroner i en rettet emisjon.

Dermed var selskapet i stand til å delta i konsesjonsrunden Tildeling i forhåndsdefinerte områder 2018 (TFO 2018) der det var én av 33 rettighetshavere som tirsdag ble tildelt andeler på norsk sokkel.

Av totalt 83 lisenser ble Source Energy, som er etablert av den suksessrike oljegründeren Roar Tessem, tildelt to.

Arctic Securities, som sammen med ABG Sundal Coller bisto med kapitalutvidelsen, omtaler lisenstildelingen som en "major stepping stone" for et junior leteselskap på norsk sokkel.

- Dette vil bli veldig spennende å følge i årene som kommer, skriver meglerhuset.

Lisensene som blir delt ut i TFO har tidligere har vært utdelt og blitt levert tilbake av andre aktører. De deles ut igjen på nytt ettersom teknologien utvikler seg og det kommer nye ideèr på banen.

- Med nye ideèr og gode data kan man tolke frem mye god prospektivitet. Har man et godt prospektivt område har man et område med mye olje og gass som man senere kan bygge ut, uttalte Tessem til Finansavisen i november i fjor.

Tidligere har selskapet hentet såkornkapital, hovedsakelig fra norske investorer, på rundt 40 millioner kroner.

- Hele vår forretningsplan har en horisont på fire til fem år, og krever rundt 80 millioner dollar. Skal vi være fullfinansierte i fire til fem år ønsker vi at noen kommiterer 80 til 100 millioner dollar, som vi benytter som en kredittfasilitet ved behov, sa Tessem til Finansavisen.