Børs og finans

Standard Drilling sikrer nytt oppdrag

Tre ankerhåndterere kontrollert av Christen Sveaas skal gjøre den første delen av jobben før et plattform forsyningsskip kontrollert av Øystein Stray Spetalen tar over. 

Øystein Stray Spetalen - Foto: Iván Kverme/Finansavisen

Øystein Stray Spetalen - Foto: Iván Kverme/Finansavisen

Artikkel av: Are  Strandli
17. januar 2019 - 16.33

Standard Drilling, offshorerederiet som kontrolleres av den profilerte investoren Øystein Stray Spetalen, har sikret et oppdrag på britisk sokkel for et av sine store plattform forsyningsskip (PSV).

2009-bygde «Standard Supporter» er ifølge Clarksons Platou hyret inn av oljeselskapet Repsol Sinopec for å bistå i forbindelse med boringen av én brønn på Shaw-feltet utenfor Skottland.

Varigheten er estimert til 102 dager, og det er Stena-riggen «Stena Spey» som skal stå for boringen. 

Dagraten er ikke kjent. 

Travel rigg

Det er en liten uke siden at riggselskapet Stena Drilling annonserte kontrakten der Spetalens PSV skal bidra, men det ble ikke oppgitt hvem operatøren var. 

I mars skal riggen starte på et 580-dager langt oppdrag for Alpha Petroleum - også det på britisk sokkel - til en dagrate på 135.000 dollar.

«Stena Spey» er i ferd med å dra fra CCB utenfor Bergen til britisk sokkel med bistand fra tre ankerhåndteringsfartøy eid av Christen Sveaas' offshorerederi Viking Supply Ships.

Siden Viking-trioen var de siste ledige ankerhåndtererne i Nordsjøen da oppdraget ble tildelt, sikret Sveaas-rederiet seg dagrater på over 700.000 kroner for alle tre fartøyene. 

Repsol Sinopec Resources UK er joint venture mellom spanske Repsol og Addax Petroleum UK som er et heleid datterselskap av China Petrochemical Corporation. 

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.