Børs og finans

- Styrker troen på rentehevning i mars

Erik Johannes Bruce og Nick Pausgaard Fisker i Nordea Markets om dagens viktigste hendelser.

Øystein Olsen - Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Øystein Olsen - Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
10. januar 2019 - 08.50

Gårsdagens Fed-referat bekreftet inntrykket av at Fed, i lys av markedsuroen, vil nå gå mer forsiktig frem, ifølge Erik Johannes Bruce og Nick Pausgaard Fisker i Nordea Markets.

Kan være tålmodige

«Med dempet inflasjonstrykk, har de råd til å være tålmodige. Rentene trakk noe ned og USD svekket seg, men inntrykket fra referatet er vel i stor grad i tråd med de siste Fed-uttalelsene, inklusive taler vi fikk i går. I dag skal Powell tale og han vil nok gjengi budskapet», skriver økonomene i morgenrapporten.

Fremgangen i handelssamtalene mellom USA og Kina fortsatte i går. Partene har nærmet seg hverandre på områder som energi og jordbruk er meldingene Bruce og Pausgaard Fisker har fått.

Sterkere enn ventet

Den norske inflasjon i desember var sterkere enn ventet. Den underliggende inflasjon kom inn på 2,1 prosent over året.

«Det var over både vårt og Norges Banks anslag. Inflasjonstallet styrker vår tro på at neste rentehevning trolig blir i mars», heter det.

DNB Markets og konsensus ventet underliggende inflasjon på 2,0 prosent, mens Nordea Markets og Norges Bank lå på 1,9 prosent.

Les også: Så mye steg prisene

Fra den europeiske sentralbank får vi referatet fra rentemøtet i desember.

«ECB overrasket sist med et relativt optimistiske syn på europeisk økonomi, på tross av klare svakhetstegn. Markedet vil trolig se etter om det er signaler som kan tyde på nye likviditetstiltak», avslutter Bruce og Pausgaard Fisker i oppdateringen.